Certificeringer giver Ajcon en klar konkurrencefordel

17-11-2020

Med to certificeringer i hus investerer Ajcon i medarbejdernes ambitioner og sikrer samtidig, at bygherren får en både hurtigere og smidigere byggeproces – hvor alle lovkrav opfyldes.

Med alle kompetencer samlet under samme tag kan Ajcon varetage projekterings- og byggeprocessen hele vejen fra ide til færdigt byggeri. Og hvor den tekniske byggesagsbehandling tidligere lå hos kommunen betyder den nye certificeringsordning, at opgaven og ansvaret nu ligger hos de certificerede specialister, hvorved Ajcons tegnestue nu spiller en endnu mere central rolle.

Afdelingsleder på Ajcons tegnestue, Michael Merrild, er bygningskonstruktør og certificeret brandrådgiver, og Lars Pedersen Boll er civilingeniør og certificeret statiker. 

“At Ajcon har muligheden for at varetage opgaver, der kræver certificering, betyder meget for den enkelte byggeopgave og dermed også for kunden i den sidste ende. Vi sørger for at optimere alle byggeprojekter i forhold til både økonomi og tid –og koordinerer med de relevante myndigheder. Det giver en mere smidig proces gennem alle byggeriets faser,” siger Michael Merrild.

“Det gør den forskel, at vi kan screene projektet meget tidligt i processen – og rådgive bygherren i at vælge materialer, løsninger og konstruktioner, som både optimerer projektet økonomisk og sikkerhedsmæssigt. I sidste ende er det nemlig os, der har ansvaret for, at de ting er i orden,” supplerer Lars Pedersen Boll.

Nye arbejdsgange bidrager til udviklingen

Med certificeringerne kommer også nye arbejdsgange og forpligtelser, især fordi reglementerne er i konstant udvikling og kravet til dokumentation er tårnhøjt. Det op til de certificerede medarbejdere at holde sig opdateret. 

“Som i så mange andre sammenhænge er arbejdsbyrden størst, når nye ting skal implementeres. Men det er ikke nyt for os at arbejde tæt sammen på tværs af afdelingerne – og det er vores fordel, når det kommer til dokumentationen. Vi er proaktive og sikrer, at alle led får dokumenteret tilstrækkeligt – og aldrig på bagkant,” siger Michael Merrild.

“For mig er det en stor personlig tilfredsstillelse, at jeg er blevet certificeret statiker. Ansvaret betyder, at jeg skal stille særlige krav til dokumentationen af byggeriet – og jeg bliver dygtigere hver gang en kollega på tegnestuen udfordrer det, og jeg må argumentere og reflektere over mine valg. Det resulterer i værdifuld sparring og i sidste ende bedre resultater,” siger Lars Pedersen Boll.

Har du brug for rådgivning fra vores certificerede medarbejdere? Kontakt os her.

 

Har du brug for rådgivning?

Kontakt

Christian Wihrs

Adm. Direktør

4030 7069

Skriv til Christian

Har du brug for en specifik medarbejder?

Find den rette her