Et pølsehorn er vel et pølsehorn?

22-04-2021

Hos Easyfood er svaret: "Nej"!

Med et utal af varianter er det ikke helt så enkelt – og det er det heller ikke at bygge hos Easyfood i Kolding. Det kræver erfaring og indsigt at gennemføre en stor udvidelse, hos en fødevarevirksomhed i drift. Når Easyfood, i samarbejde med A/S Ajcon’s projektleder, Ulrik Schibler, er færdig med byggeriet – så kan den topmoderne produktion præstere 35.000 pølsehorn i timen.

A/S Ajcon Entreprenør- og ingeniørfirma er totalentreprenør på byggeriet, der også omfatter koordinering af Easyfoods nye maskiner og udstyr, som har en størrelse, der kræver at de installeres i bygningen inden facaderne bygges færdigt. Ulrik Schibler er Ajcon’s erfarne mand på opgaven og ham, der står på mål for at bl.a. tidsplaner, koordinering og kvalitet går op i en højere enhed.

Brødfabrikanten Easyfood i Kolding har i forvejen to produktionslinjer, men i 2022 står en tredje linje klar. Easyfoods majoritetsejer, Orkla, har investeret et trecifret millionbeløb i den nye linje, der udelukkende skal bruges til produktion af pølsehorn, mens de eksisterende linjer får plads til udvikling af mere specialiserede produkter.

“Easyfood har været igennem en imponerende vækst over de seneste år, og hvis den skal fortsætte, er det nødvendigt at øge produktionskapaciteten. Som følge af COVID-19 har vi holdt den endelige investeringsbeslutning lidt tilbage. Nu er tiden dog inde til at sætte gang i udvidelsen af bageriet i Kolding,” udtaler Carsten Hänel, bestyrelsesformand for Easyfood, i en pressemeddelelse.

Måtte rive “egne bygninger” ned først

Ajcon byggede for Easyfood første gang i 2001, igen i 2005 og har nu fået fornøjelsen igen.

“Det er altid et godt tegn, når en bygherre byder os op til dans – igen. Det er et udtryk for, at vi har et godt samarbejde, og at Easyfood er glade for vores indsats,” lyder det fra Ajcons projektleder, Ulrik Schibler, der indledte byggeprocessen med at rive nogle af de bygninger, Ajcon tidligere har opført, ned – for at få kvadratmeter nok til den nye, store produktionshal.

En hilsen fra istiden

Ajcon påbegyndte projektet i oktober 2020, hvor der først og fremmest var fokus på at skabe et godt fundament.

”Vi bygger på kanten af et smeltevandshul fra istiden, så det kræver lidt ekstra – rent geoteknisk. Derfor har vi kørt 11.000 ton jord væk og efterfølgende kørt samme mængde ind igen, for at fundamentet kan bære byggeriet,” fortæller Ulrik Schibler.

Hele byggeriet omfatter et areal på 3.000 m2 til den nye produktions- og pakkelinie, et kølet pakkerum, køle- og frostlagre samt et vaskerum og teknikområde. Ud- og indleveringsområderne bliver forsynet med nye slusehuse, emballagelager og materielrum på i alt 871 m2. Det er Ajcons egen tegnestue, Ajcon Project, der har stået for projektering og ansøgning om tilladelse hos de lokale myndigheder. Ajcon afleverer byggeriet til bygherren til oktober i år – et år efter første spadestik.

”Det er et spændende projekt, og det glider planmæssigt frem,” forsikrer projektlederen.

Ulrik er 20-års jubilar hos Ajcon

Ulrik Schibler har været en del af Ajcon i mere end 20 år – faktisk siden han blev færdiguddannet fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus.

“Hos Ajcon bliver jeg mødt af tillid. Jeg får frihed til at drive mine projekter – og når jeg har brug for det, ringer jeg til mine kollegaer og får den sparring, jeg har brug for,” siger den erfarne projektleder, der bl.a. har været projektleder på Brings nye logistikcenter i Greve, Stibo Completes produktionsbyggeri i Horsens, Lidls centrallager i Køge og Kohbergs produktionsfaciliteter i Nakskov.

”Jeg elsker at bygge. Processen er fantastisk. Der sker noget hver dag på en byggeplads – og at jeg kan være med til at få alle til at løbe i samme retning. Dét er arbejdsglæde for mig,” siger Ulrik Schibler med et smil.

Spørger man Ulrik, om det er så enkelt, som det lyder i artiklens indledning, så er svaret: "Nej" – men der lyder også et klart og tydeligt "ja" til spørgsmålet, om det er sjovt, inspirerende og spændende at være projektleder på denne type opgaver.

 

Har du brug for rådgivning?

Kontakt

Christian Wihrs

Adm. Direktør

4030 7069

Skriv til Christian

Har du brug for en specifik medarbejder?

Find den rette her