JN Spedition vælger Ajcon A/S til endnu et klima-ambitiøst byggeri

24-03-2020

Først i 2003, så i 2010 og nu, for tredje gang, har JN Spedition valgt Ajcon A/S som totalentreprenør. Denne gang er opgaven at fordoble JN Speditions køle- og frysekapacitet på lageret i Køge. Sammen sikrer de, at byggeriet bliver det grønneste, der hidtil er set inden for køl og frost. 

JN Spedition er blandt landets førende speditionsvirksomheder inden for temperaturfølsomt gods. De har en alsidig vognpark og højlagre med køl, frys og varme i både Herning og Køge. Derudover går de forrest i kampen for miljøet.

“Vi bygger med de nyeste teknologier inden for køle- og frysemaskiner. De bruger kun en tredjedel af den strøm, vores gamle CO2-anlæg brugte. Alle el-pærer er udskiftet med LED, tagpappet kan optage NOx-partikler fra luften, vi har solceller, og vi har indkapslet byggeriet i et klimaskjold, der skal reducere el-forbruget, når vi køler,” siger Ove Søltoft, der tænker klima ind i alle aspekter af sin virksomhed:

”Vi får også lader-standere på parkeringspladsen, hvor vores medarbejdere og gæster kan lade deres el-biler. Og så vil vi ikke have almindeligt græs rundt om byggeriet. I samarbejde med Naturfredningsforeningen sår vi en speciel type græs og planter, som fremmer biodiversiteten.”

Samarbejde uden ressourcespild

For Ove Søltoft var valget af totalentreprenør ikke vanskeligt. Samarbejdet mellem Ajcon og JN Spedition løfter byggeriet til nye højder.

“Vi har valgt Ajcon igen, fordi de har kompetencerne og den know how, der skal til, når vi bygger grønt. Sammen med Ajcon kan vi nå de klimamål, regeringen har sat for 2030 allerede i 2021,” siger direktør i JN Spedition, Ove Søltoft, der sætter pris på et godt og innovativt samarbejde – uden ressourcespild:

“Ajcon kan tage opgaven hele vejen fra idé til endelig løsning. Og det har stor værdi. Tiden fra at vi får en ide, til at Ajcon beregner og vurderer, om det kan lade sig gøre – til at vi udfører den, er meget kort. Vi har ikke plads til mellemled. Det ville blive en fordyrende tidskrævende hæmsko for os,” siger Ove Søltoft.

Lageret i Køge skal stå færdigt medio 2020.

 

 

Har du brug for rådgivning?

Kontakt

Christian Wihrs

Adm. Direktør

4030 7069

Skriv til Christian

Har du brug for en specifik medarbejder?

Find den rette her